Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-27@20:26:57 GMT

تلگرام، ابزار اغتشاشات و آشوب‌ها در هنگ کنگ

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۵۵۸۵۵

شبکه بی بی سی در گزارشی درباره سازماندهی و برگزاری اعتراضات در هنگ کنگ نوشت: در لپ تاپ و تلفن‌های همراه معترضان هنگ کنگی اپلیکیشن‌های پیام‌رسان تلگرام دیده می‌شود که داخل آن چندین گروه و کانال تلگرامی و انجمنهای آنلاین وجود دارد.

اخبار بین الملل- به عنوان مثال در گوشه‌ای از تظاهرات در کنار یک ساختمان فردی با نام مستعار «تونی» نشسته است که در حال رصد و نظارت بر کانالها و گروههای تلگرامی مربوط به اعتراضات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان‌دهندگان اعتراضات می‌گویند افرادی مثل تونی صدها گروه تلگرامی را اداره می‌کنند که در حال تقویت اعتراضات هنگ کنگ به یک کمپین نافرمانی مدنی است. آنها می‌گویند که بیش از دو میلیون نفر در این اعتراضات طی هفته‌های اخیر شرکت کرده‌اند تا مخالفت خود را با طرح پیشنهادی استرداد مجرمین در هنگ کنگ نشان دهند. 

بی بی سی در ادامه افزود: بسیاری از فراخوان‌ها برای اعتراضات به صورت ناشناس روی کانالها و چتهای گروهی بر روی پیام رسانهای رمزگذاری شده منتشر می‌شود. برخی از این گروه‌های تلگرامی بیش از 70 هزار عضو دارند که یک درصد جمعیت هفت میلیون نفری هنگ کنگ را شامل می‌شود. برخی از این کانالها روایتهای دست اول از گزارشهای مربوط به اعتراضات را پوشش می‌دهند. با این حال برخی کانالها هم هستند که هشدارهای پلیس را پوشش می‌دهند و به معترضان در زمینه فعالیتهایشان هشدار میدهند. 

این گزارش در ادامه افزود: برخی گروهها هم هستند که به معترضان که در صفوف جلو هستند درباره شرایط مشاوره می‌دهند. 

معترضان می‌گویند که هماهنگی‌های آنلاین روش راحتتری برای انتشار اطلاعات است و چتهای گروهی نیز تصمیم گیری حرکت بعدی در طول اعتراضات یک روز را میسر می‌کند.

به عنوان مثال در روز 21 ژوئن نزدیک به 4 هزار نفر در یک گروه تلگرامی به اینکه آیا به اعتراضها در مقابل مقر پلیس ادامه دهند یا آنجا را ترک کنند و به خانه برگردند نظرسنجی کرده‌اند. 

علاو بر تلگرام، معترضان پوسترها و بنرهای خود را در حمایت از اعتراضات از طریق آیفون و آی پد با یکدیگر share میکنند. هفته جاری یک گروه ناشناس با فعالیت در اینترنت بیش از 500 هزار دلار کمک مالی جمع کرد تا در روزنامه‌های خارجی در حمایت از  اعتراضات و مطرح کردن موضوع اعتراضهای هنگ کنگ در نشست رهبران گروه 20 تبلیغ کنند.

پیش از این دولت چین درباره مداخله عوامل خارجی در اعتراضات هنگ کنگ هشدار داد و به ویژه انگشت اتهام را به سمت آمریکا گرفت.

  وزارت خارجه چین اخیرا در بیانیه‌ای از «نظرات نامسئولانه و خطاآمیز» واشنگتن درباره قانون استرداد زندانیان از هنگ‌ کنگ به چین انتقاد کرده است.

در این بیانیه‌ آمده داشت: «از آمریکا می‌خواهیم که خوددار باشد و از دخالت در امور داخلی هنگ‌کنگ و چین اجتناب کند.»

روز 12 ژوئن یکی از گردانندگان گروههای تلگرامی به اتهام توطئه و تشویق به اغتشاشات و آشوبها در هنگ کنگ بازداشت شد. 

یکی از معترضان می‌گوید که علت استفاده از نظرسنجیهای تلگرامی برای تصمیم گیری این است که شما می‌توانید به صورت ناشناس رای بدهید و از اتهامات در امان بمانید. 

از اواسط ماه خرداد، شهروندان هنگ‌کنگی در اعتراض به تصویب لایحه‌ای در پارلمان دست به اعتراض زده‌اند. این لایحه اجازه استرداد مجرمین به چین را میسر می‌کند؛ اما به‌گفته معترضین  موجب به خطر افتادن استقلال هنگ‌کنگ خواهد شد.

اعتراضات در حالی ادامه دارد که دولت هنگ کنگ تصویب طرح مورد اعتراض را به صورت نامحدود به حالت تعلیق درآورده و از معترضان بابت برخی رفتارهای پلیس عذرخواهی کرده است، با این وجود اعتراضها به طرز مشکوکی همچنان ادامه دارد. 

روز گذشته تنشها و درگیری‌ها آنقدر شدید شد که معترضان با شکستن شیشه‌های پارلمان این کشور موفق شدند چند ساعتی ساختمان پارلمان را به اشغال خود درآورند. 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: هنگ کنگ گروه های تلگرامی وزارت خارجه چین بی بی سی چین لپ تاپ واشنگتن هنگ کنگ تلگرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۵۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکوب اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین در دانشگاه های آمریکا  (+عکس)

دانشگاه های آمریکا دیروز (چهارشنبه) صحنه تظاهرات گسترده دانشجویان و اساتید در حمایت از غزه و اعتراض به ارتکاب جنایات جنگی اسراییل علیه فلسطینی ها بود و همزمان پلیس و مقامات ایالتی در اقداماتی هماهنگ تلاش کردند با دستگیری های گسترده و تهدید به اخراج دانشجویان، کمپ های تحصن دانشجویان را در دانشگاه هایی چون تگزاس، کلمبیا و کالیفرنیا برچینند.

به گزارش عصرایران به نقل از نیویورک تایمز، موجی از اعتراضات طرفداران فلسطین در روز چهارشنبه با تجمع دانشجویان در دانشگاه‌های سراسر آمریکا که در برخی موارد با سرکوب پلیس مواجه شدند، گسترش یافته و تشدید شد.

مدیران دانشگاه از تگزاس تا کالیفرنیا برای پاکسازی معترضان و برچیدن اردوگاه‌های تحصن اعتراضی در دانشگاه‌های خود مانند دانشگاه کلمبیا به نیروهای پلیس متوسل شدند و پلیس هم تنها در دانشگاه تگزاس در شهر آستن بیش از 100 نفر از دانشجویان و از جمله یک عکاس خبری را با خشونت دستگیر کرد.

در همان زمان، اعتراضات جدید در مکان هایی مانند پیتسبورگ و سن آنتونیو ادامه یافت. دانشجویان در همبستگی با اعتراضات دانشجویی دانشگاه کلمبیا موج جدیدی از اعتراضات دانشجویی ضداسراییلی را در دانشگاه های آمریکا کلید زده اند.

معترضان در چندین دانشگاه گفتند که خواسته های آنها شامل واگذاری دانشگاه هایشان از شرکت های مرتبط با کمپین نظامی اسرائیل در غزه، افشای این سرمایه گذاری ها و به رسمیت شناختن ادامه حق اعتراض بدون مجازات است.

تظاهرات حتی به دانشگاه های خارج از ایالات متحده نیز تسری یافت و دانشجویان در پردیس‌های دانشگاهی در قاهره، پاریس و سیدنی استرالیا گرد هم آمدند تا از فلسطینی‌ها حمایت کنند.

همزمان با ظهور اعتراضات جدید، "مایک جانسون" رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا، روز چهارشنبه (دیروز) از دانشگاه کلمبیا در نیویورک بازدید کرد، جایی که مقامات دانشگاه به دنبال مذاکره با رهبران معترض برای پایان دادن به اردوگاه حدود 80 چادری بودند که هنوز در چمن مرکزی دانشگاه برپاست.

جانسون در سخنانی در دانشگاه کلمبیا گفت، "نعمت شفیق" رئیس دانشگاه اگر نتواند فورا اوضاع را تحت کنترل درآورد، باید استعفا کند و او را "مدیری ناتوان" خواند که نتوانسته امنیت دانشجویان یهودی را تضمین کند.

او همچنین تهدید کرد که ممکن است زمان مناسبی برای فراخوانی گارد ملی وجود داشته باشد و اگر دانشگاه ها نتوانند تظاهرات را تحت کنترل داشته باشند، کنگره باید لغو بودجه فدرال آنها را بررسی کند.

قانونگذاران جمهوری خواه، ماه هاست که مدیران دانشگاه های آمریکا را متهم کرده اند که برای محافظت از دانشجویان یهودی در محوطه دانشگاه ها به اندازه کافی تلاش نمی کنند.

 جالب اینکه بسیاری از معترضان دانشجویی خود یهودی تبارند و مساله اعتراضات به هیچ وجه ارتباطی با دین یهودیت ندارد و معترضان مخالف جنایات جنگی اسرائیل و حق بقای فلسطینی ها در نوار غزه هستند.

یکی از بزرگ‌ترین تظاهرات‌های دانشجویی روز چهارشنبه در دانشگاه تگزاس بود، جایی که ده‌ها افسر پلیس، با تجهیزات ضد شورش و برخی از آنها سوار بر اسب، راه معترضان را در دانشگاه دولتی برتر این ایالت، مسدود کردند. در جریان درگیری های دیروز در دانشگاه تگزاس بیش از 100 دانشجو و یک عکاس خبری با خشونت بیش از حد پلیس بازداشت شده اند.

"گرگ ابوت" فرماندار تگزاس دیروز در توییتی در شبکه اجتماعی "ایکس" تهدید کرد که دستگیری ها تا زمانی که معترضان متفرق نشوند ادامه خواهد داشت. او نوشت: " این معترضان جایشان در زندان است. دانشجویانی که در هر کالج یا دانشگاه دولتی در تگزاس به اعتراضات پر از نفرت و یهودستیزی می‌پیوندند، باید اخراج شوند."

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: فشار کنگره برای عزل روسای 3 دانشگاه آمریکا به خاطر اعتراضات ضداسراییلی دانشجویان گسترش اعتراضات دانشجویی در آمریکا (فیلم) غلیان جنبش ضداسراییل در دانشگاه های آمریکا

دیگر خبرها

  • دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟
  • سیل انتقاد‌ها به رئیس دانشگاه کلمبیا به‌دلیل سرکوب معترضان
  • دموکراسی علیه آزادی
  • اعتراضات به جنگ علیه غزه از دانشگاه های آمریکا به فرانسه و آلمان رسید
  • دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین کوتاه نمی‌آیند
  • دانشجویان پاریسی هم به جمع معترضان علیه اسرائیل اضافه شدند
  • موج حمایت از غزه در آمریکا به راه افتاد/ گسترش اعتراضات و بازداشت گسترده اساتید و دانشجویان
  • گسترش اعتراضات دانشجویی در پایتخت آمریکا
  • سرکوب اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین در دانشگاه های آمریکا  (+عکس)
  • دانشگاه‌های آمریکا در تسخیر معترضان