Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-27@13:47:48 GMT

تلگرام در «هنگ کنگ» هم آشوب به پا کرد

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۹۳۷۴۴

تلگرام در «هنگ کنگ» هم آشوب به پا کرد

به گزارش جهان نيوز به نقل از مشرق، پنج‌سال پیش جنبش «اشغال مرکز» و «جنبش چتر» در هنگ‌کنگ از پیام‌رسان FireChat که ارتباط میان اعضا را نه از طریق اینترنت بلکه از راه بلوتوث و وای‌فای برقرار می‌کرد استفاده نمود و خیابان‌های آن منطقه را از شعار دموکراسی پر کرد. حالا بار دیگر و این بار تنوعی از پیام‌رسان‌ها بستر جنبشِ بی‌سرِ هنگ‌کنگی‌های علیه پکن شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جرقه اصلی در تظاهرات امسال به دو اتفاق برمی‌گردد: محکوم‌شدن نه تن از فعالان جنبشِ پنج سال پیش و همچنین بررسی طرحی در مجلس هنگ‌کنگ برای استرداد مجرمان به چین. حالا برای فرار از بازداشت، فعالان معترض با حساب‌های مختلف در فضای مجازی فعالیت می‌کنند، دائماً سیمکارت و گوشی خود را تغییر می‌دهند و تلاش می‌کنند تصمیمات معترضان نتیجه نظرسنجی آنلاین باشد تا دولت نتواند یک یا چند نفر را به عنوان محرّک اعتراضات محکوم کند.

اکنون طبق رده‌بندی پایگاه Similarweb، واتس‌اپ، وی‌چت، لاین، فیس‌بوک و تلگرام پرکاربردترین پیام‌رسان‌ها در هنگ‌کنگ هستند. بی‌بی‌سی نوشته است «صدها» گروه تلگرامی برای هنگ‌کنگی‌ها تشکیل شده تا هر نوع نیازی در زمان تظاهرات علیه دولت چین را برآورده سازند:

* گروه‌های آموزش کمک‌های اولیه + یافتن مجروحین در هنگام تظاهرات
* گروه‌های اطلاع‌رسانی در مورد محل شدت عمل پلیس علیه معترضان
* گروه‌های خبری برای ارسال لحظه‌به‌لحظه اتفاقات اعتراضی
* گروه‌هایی برای تعیین اقدام بعدی با رأی‌گیری آنلاین از تظاهرکنندگان بزرگترین گروه‌ها حدود ۷۰ هزار عضو دارند یعنی یک‌درصد از جمعیت هنگ‌کنگ، اما با استفاده از امکانات نرم‌افزارهای پیام‌رسان چنان هماهنگ عمل می‌کنند که گویی کل هنگ‌کنگ در حال جنبش است. بی‌بی‌سی از یک نظرسنجی در عصر ۲۱ ژوئن امسال مثال می‌آورد که در آن از تظاهرکنندگان خواسته شده تصمیم بگیرند آیا به تظاهرات خود در شب ادامه می‌دهند یا ادامه کار به بعد موکول شود؟ نزدیک ۴ هزار نفر در این نظرسنجی شرکت کردند که ۶۱% گزینه اول را انتخاب کردند. البته آن تظاهرات همچنان برای شش ساعت ادامه یافت، شاید چون رأی‌دهندگان همه تظاهرکنندگان را تشکیل نمی‌داده‌اند.

رئیس تلگرام البته بیکار ننشسته و از این فرصت برای تبلیغ پیام‌رسان خود بهره می‌گیرد. او ۱۲ ژوئن در توییتی مدعی شد آی‌پی‌های چینیِ تلگرام مورد حمله واقع شده، آن هم از سوی عاملی «در سایز دولتی». منظور او کاملاً روشن بود. وی مدعی است اختلال موقت در تلگرام، کار پکن است. یکی از معترضان تلاش می‌کند بخش دوم عبارت «منطقه حاکمیتی ویژه هنگ‌کنگ در جمهوری خلق چین» را با افشانه مشکی بپوشاند.
یکی دیگر از راه‌های ارتباطی، نرم‌افزارهایی مانند Airdrop است که امکان به اشتراک‌گذاری فایل با گوشی‌های نزدیک به فرد را فراهم می‌کند. معترضان با ساخت پوستر و انتقال آن به گوشی‌های اطراف، دیگران را به شرکت در برنامه‌ای که هماهنگ شده است، دعوت می‌کنند.

اما حتی بدون آن «دیگران» نیز آنها دوشنبه‌شب به ساختمان مجلس هنگ‌کنگ ریختند و تاوان طرحی که در آن ساختمان به بحث گذاشته شده بود را از درها و پنجره‌ها گرفتند. طبق آن طرح که احتمالاً دیگر هیچ‌وقت مطرح نخواهد شد، امکان ارسال برخی مجرمان از منطقه نیمه‌خودمختار هنگ‌کنگ به پکن فراهم می‌شد. کار به جایی رسید که یکی از معترضان پرچم دوره استعمار انگلیس بر هنگ‌کنگ (تا ۱۹۹۷ میلادی) را در پارلمان به نمایش گذاشت.

این اتفاقاتِ جنجالی موجب شده انتقاداتی از زیاده‌روی معترضان صورت بگیرد، از جمله اینکه چنین کارهایی نمی‌تواند وضعیت نیمه‌خودمختار هنگ‌کنگ را تغییر دهد یا اینکه تخریب اموال عمومی در ساختمان مجلس هزینه بر دست مردم می‌گذارد. با این حال طرفداران دموکراسی می‌گویند این جوان‌ها راهی جز این برای شنیده‌شدن صدایشان نداشته‌اند و از سوی دیگر برخورد پلیس نیز با آنها کم تلفات نداشته است. برخی نیز نوشتند دوشنبه عصر این خود پلیس بود که به تظاهرکنندگان اجازه داد وارد ساختمان شوند و مشخص نیست این کار با چه هدفی صورت گرفته است.

جنبش بی‌سرِ هنگ‌کنگ هر نتیجه‌ای داشته باشد، یک تجربه جالب از شبکه‌سازی نوین در حرکت‌های اعتراضی را پیشِ روی تحلیلگران قرار داده است.

منابع
https://edition.cnn.com/2014/10/16/tech/mobile/tomorrow-transformed-firechat/index.html

https://www.theguardian.com/world/2019/jul/02/hong-kong-protests-city-divided-over-property-damage

https://thenextweb.com/asia/2019/06/13/telegram-founder-claims-china-hacked-the-app-to-disrupt-hong-kong-protesters/
https://www.bbc.com/news/world-asia-china-48836048
https://www.bbc.com/news/technology-48802125  
  کپی متن خبر

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۳۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد  

در تداوم اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا در حمایت از مردم غزه، دو استاد دانشگاه در شهر آتلانتای ایالت جورجیای آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی بازداشت شدند.

به گزارش‌ مشرق، شبکه های خبری تلویزیونی آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کردند دست کم دو استاد، از جمله کارولین فولین، استاد اقتصاد و نوئل مک آفی، رئیس بخش فلسفه دانشگاه اموری در شهر آتلانتای ایالت جورجیا توسط پلیس آتلانتا بلزداشت شدند.

سی ان ان ویدئویی از بازداشت استاد دانشگاه زن فیلمبرداری کرده است. این دو استاد دانشگاه در طول تعامل خود با پلیس به بازداشت های خشونت‌آمیز و استفاده از زور توسط پلیس علیه دانشجویان اعتراض کرده بودند.

شورای روابط اسلامی- آمریکایی در جورجیا روز پنجشنبه «استفاده از زور و دستگیری» توسط پلیس علیه معترضان در دانشگاه اموری در آتلانتا را محکوم کرد.

معترضان در محوطه دانشگاه اموری پس از تحصن در محوطه چهارگانه دانشگاه صبح پنجشنبه دستگیر شدند.

ویدئویی از صحنه بازداشت دانشجویان نشان می‌دهد که افسران پلیس با معترضان روی زمین درگیر می‌شوند و به زور مردم را در دستبندهای زیپ‌دار قرار می‌دهند.

به گزارش سی ان ان، افسران پلیس از اسپری فلفل برای کمک به پاکسازی منطقه از تظاهرکنندگان استفاده کردند.

آنها همچنین از اسپری فلفل علیه جمعیتی که در اطراف معترضان بازداشت شده توسط پلیس استفاده کردند.

استفاده از خشونت و ابزارهای پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعاهای آن کشور در باره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی می سازد.

اینگونه سرکوبهای خشونت آمیز در امتداد سیاست حمایت علنی از کشتارها و جنایات جنگی اسرائیل به شمار می رود و موجب تشویق آن رژیم به ادامه تنش آفرینی، جنگ افروزی و نسل کشی خواهد شد.

این تجمعات اعتراضی همچنین نشانه خشم و نگرانی فزاینده وجدان‌های بیدار در آمریکا، از جمله جامعه مسلمانان آن کشور، و نیز نگرانی های روزافزون جامعه جهانی نسبت به استمرار و تقویت حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی و گسترده دولت و کنگره آمریکا از جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین و نادیده گرفتن حقوق بشر و بین الملل است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • دموکراسی علیه آزادی
  • بازداشت ها در جنبش دانشجویی حامی فلسطین در آمریکا به روایت آمار
  • واکنش انصارالله به سرکوب معترضان حامی غزه در آمریکا
  • دولت انتقالی هائیتی در بحبوحه آشوب باندهای خلافکار آغاز به کار کرد
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد دانشگاه  
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد  
  • فیلم| لحظه محاصره بن‌گویر درمیان معترضان صهیونیست
  • مسئله‌گی حجاب؛ از بحران داخلی تا بشارت تمدنی
  • (ویدیو) محاصره بن‌گویر درمیان معترضان صهیونیست
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!